Učitavanje

Noć vještica se bliži i možda nije tipično za Hrvatsku, ali nama je ovaj „praznik“ drag i zabavan. Naravno, za potpuni doživljaj ove noći trebaju nam i prigodne lokacije. Malo smo istražili i pronašli neka mjesta u Europi za koja se smatra da su ukleta i imaju svoje sablasne stanovnike.

Dvorac Edinburg, Škotska

Mnogi ljudi smatraju Edinburgh najukletijim gradom u Europi. Doživio je godine mučenja i krvoprolića, od kojih se velik dio dogodio unutar zidina dvorca Edinburgh. Oni koji posjete dvorac često osjećaju kao da ih netko dira ili vuče. Nagli padovi temperature, neobične maglice, bizarna svjetla i osjećaj straha ili očaja su samo dio doživljaja posjetitelja. Svjedoci su i sablasnih figura, najčešće starca s pregačom i dječaka bubnjara bez glave.

Londonski toranj, Engleska

Sagrađen 1078. godine, Londonski toranj smatra se jednim od najukletijih mjesta na Britanskim otocima. Mnogi su ovdje pogubljeni i mučeni pa nije neobično da su posjetitelji i osoblje ove sada turističke atrakcije doživjeli paranormalne aktivnosti. Supruzi kralja Henryja VIII odrubljena je glava 1536. godine, a njezino tijelo bez glave viđeno je kako se šeće tornjem. U prostorijama se često javljaju i duhovi dvoje tajanstvene djece. Smatra se da su to prinčevi koji su poslani u toranj nakon što ih je parlament proglasio nelegitimnima. Kada su iskopana dva mala kostura, skepticima je postalo teško pobiti ove tvrdnje.

Dvorac Brissac, Francuska

Château de Brissac nije poznat samo po tome što je najviši dvorac u Francuskoj. Dvostruko ubojstvo koje se dogodilo unutar njegovih zidina u 15. stoljeću imalo je trajne posljedice za one koji posjete ovu elegantnu građevinu. La Dame Verte, ili "Zelena dama", navodno je bila jedna od dvije žrtve ubojstva. Vojvoda od Brissaca i njegova obitelj, koja trenutno boravi u dvorcu, navikli su se na to da luta po sobama, posebno u kapeli. Uvijek je odjevena u zelenu haljinu, a tamo gdje su bile oči i nos sada su samo sablazne rupe. Rano ujutro njeni jauci odjekuju dvoranama dvorca.

Drevni Ram Inn, Engleska

Ram Inn ima mračnu povijest koja bi čak i hrabre prepala. Izgrađena 1145. godine, gostionica je navodno bila mjesto štovanja vraga i žrtvovanja djece, a prije više od 5000 godina je na tom mjestu bilo pogansko groblje. Neki su pričali o općem osjećaju zlonamjernosti, dok su drugi tvrdili da ih nepoznate sile vuku ili dodiruju. Trenutni vlasnik rekao je da je prve noći izvučen iz kreveta, a kasnije je otkrio dokaze o ritualnom žrtvovanju, uključujući dva dječja kostura ispod stubišta.

Ukleta vikara, Švedska

Stara vikara sagrađena je 1876. godine, a stanovnici su tijekom sljedećih godina zabilježili mnoge neobične pojave. Kada je 1927. godine tamo boravio kapelan Nils Hedlund rekao je da je nevidljiva sila srušila rublje s užeta. Sljedeći stanovnik, Rudolf Tangden, vidio je kako se pred njim pojavljuje starica odjevena u sivo. Slijedio ju je, ali dok se udaljavala potpuno je nestala. Međutim, najstrašniji od svih događaja je bio kada se bivša gošća u kući probudila usred noći vidjevši kako tri starice bulje u nju. Na kraju, bivši stanovnik Erick Lindgren vodio je dnevnik u kojem je prepričavao mnoga svoja iskustva u kući, uključujući i to što ga je nevidljiva sila redovito izbacivala sa stolice. Kuća je sada kafić / restoran, u kojem možete dobiti poseban certifikat za noćenje!

Dvorac Iulia Hasdeu, Rumunjska

Priča koja stoji iza ove ljupke strukture toliko je uznemirujuća koliko i uznemirujuća. Nakon što je umrla njegova 19-godišnja kći Iulia, Bogdan Petriceicu Hasdeu posvetio je ostatak svog života ponovnom povezivanju s njom. Sagradio je mali dvorac u njezino ime i počeo prakticirati spiritizam pokušavajući doći do nje. Čak je u dvorcu imao potpuno crnu sobu koja se koristila samo za njegove dnevne pokušaje komunikacije s voljenom kćerkom. Iulia navodno progoni dvorac do danas, svirajući klavir svake večeri i prolazeći dvorištem u bijeloj haljini držeći tratinčice.

 

Više iz kategorije

15.
srp
Napisao Ultra kombi transfer

Kupanje kod susjeda

13.
srp
Napisao Ultra kombi transfer

Albanija po ljeti

11.
srp
Napisao Ultra kombi transfer

Jedan dan u Brnu

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Ede Murtića 6, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00