Učitavanje

Top 5 aktivnosti na Bledu

Bledsko jezero jedno je od najslikovitijih mjesta Slovenije. Ovo malo jezero ima sve sastojke za savršen bijeg ... dvorac smješten visoko na brdu, lijepi mali otočić za posjetiti, pješačke staze, osamljena kupališta i fantastične kremšnite. Kako provesti vrijeme na jezeru pročitajte u nastavku.

1.      Posjetite otok Bled

Bledski otok središnji je dio Bledskog jezera. Da biste došli do njega, morat ćete preko jezera. Ako to želite odraditi sami i malo se rekreirati, možete iznajmiti čamac i sami odveslati do otoka. Oko jezera ima nekoliko trgovina u kojima ih možete iznajmiti. Ako ipak samo želite sjediti i uživati u vožnji, možete se ukrcati na brod „Pletno“ koji će vas odvesti do otočića.

2.      Zazvonite na Zvonu želja

Kad se približavate Bledskom otoku, šanse da čujete zvono koje zvoni su jako velike. Postoji legenda koja kaže da će se onome tko zazvoni ovim zvonom ostvariti želja. Prije 500 godina udovica je dala napraviti zvono u spomen na svog muža. Dok se zvono prevozilo preko jezera, oluja je pogodila Bledsko jezero, potopivši čamac, zvono i sve na brodu. Papa je posvetio novo zvono koje je uspješno instalirano u crkvi. Sada, kada pozvonite na ovo zvono, iskazujete čast Djevici Mariji i vaša će se želja ostvariti. Pa pripremite želje prije nego stignete do zvona.

3.      Prošećite oko jezera

Šetnica oko jezera dugačka je 6 km i trebat će vam otprilike sat i pol da napravite krug. Osim prekrasnih pogleda, uz šetnicu možete pronaći i jako lijepa kupališta. Nije baš toplo za kupanje, ali ako ste hrabri, zašto ne. S južne strane, pogled na Bledski dvorac je nevjerojatan pa ako nemate namjeru napraviti cijeli krug krenite prema tamo.

4.      Posjetite Bledski dvorac

Više od 1000 godina Bledski dvorac sjedi na ovim liticama uživajući u jednom od najboljih pogleda na Bledsko jezero. Ovo je najstariji dvorac u Sloveniji, a gradnja je započela davne 1011. godine. Osim spektakularnog pogleda na jezero, u dvorcu možete razgledati muzej posvećen povijesti jezera od ranih iskapanja do gradnje dvorca. Bledski dvorac ima i svoj vinski podrum u kojem možete kušati vino. U slučaju gladi tu je i restoran u kojem ćete uz fini ručak ili večeru moći uživati i u prekrasnom pogledu.

5.      Popnite se na Malu Osojnicu

Osim Bledskog dvorca, spektakularan pogled pruža i vrh Mala Osojnica. Visok je 685 m pa vam neće puno trebati do gore. Staza počinje sa zapadne strane jezera, vidjet ćete oznaku, i vodi do vidikovca. Ako se umorite, putem ima i manji vidikovac koji nudi jednako lijep pogled. Staza je strma i možda zahtjevnija za nekoga tko nije u formi, ali za takav pogled se isplati pomučiti.

 

Više iz kategorije

04.
Sij
Napisao Ultra kombi transfer

Novogodišnje odluke za sve putnike

27.
Pro
Napisao Ultra kombi transfer

Top 5 skijališta u Italiji

23.
Pro
Napisao Ultra kombi transfer

Gdje ići gledati Polarnu svjetlost

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Froudeova ulica 3, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00