Učitavanje

Terapija ljekovitim blatom naveliko je korištena još od Kleopatre, a mi smo istražili koje su njezine prednosti i gdje u Hrvatskoj možete isprobati terapiju ovim prirodnim fenomenom.

Terapija peloidom sastoji se od oblaganja blatom te sunčanja i ispiranja peloida, a postupak obično treba ponavljati desetak dana. Blato se zbog svog bogatog sastava koristi u svrhu liječenja raznih tegoba kao što su reumatske bolesti, deformacije kralježnice, ženska neplodnost… Institut za balneologiju u Münchenu dokazao je i blagodat njegove primjene u kozmetici, liječenju kožnih te neuroloških bolesti.

Najveće hrvatsko nalazište peloida locirano je u Ninu u blizini Kraljičine plaže, a ninsko se ljekovito blato koristilo u zdravstvene svrhe još u antičko doba. O dugoj povijesti liječenja ninskim blatom svjedoče tegule – okrugle cigle koje su u termama služile za prenošenje toplog zraka, a možete ih pronaći sačuvane u Muzeju ninskih starina. Do sada se desetak tisuća ljudi uvjerilo u ljekovitost ovog blata, a budući da je sve više poklonika ove metode liječenja, u planu je i izgradnja modernog rekreacijsko-turističkog centra.

Ljekovito se blato nalazi i na otoku Pagu u mjestu Povljana te u Lokunji (dio grada Paga). U Lokunji možete pronaći plitko more na čijem se dnu nalazi bogata naslaga ljekovitog mulja koji se na tom području nakupljao tisućljećima. Djelotvornost paškog blata potvrdili su ne samo brojni izliječeni Pažani i turisti već i brojna kako hrvatska tako i inozemna znanstvena istraživanja.

Poznatija se „lječilišta“ nalaze i na otoku Krku, Pašmanu u uvali Taline te na Pelješcu i Privlaci kod Zadra. Ako ste skeptici glede učinkovitosti ove metode, uživajte u prirodnim ljepotama naše obale i usput svratite do ljekovitih nalazišta. Nećete ostati razočarani!

Važno je prije započinjanja terapije ljekovitim blatom posavjetovati se s liječnikom jer za neka zdravstvena stanja ova terapija nije preporučljiva. Ako vam radi potrage za ljekovitim blatom treba prijevoz, Ultra Kombi Transfer stoji vam na usluzi!

Više iz kategorije

23.
tra
Napisao Ultra kombi transfer

Skriveni grčki dragulji

21.
tra
Napisao Ultra kombi transfer

Čarobna pokrajina Lecce

18.
tra
Napisao Ultra kombi transfer

Putovanje kao terapija

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Ede Murtića 6, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00