Učitavanje

Francuska se može pohvaliti bogatom poviješću koja je oblikovala njezinu kulturnu i arhitektonsku baštinu. Srednjovjekovni gradići, s njihovim uskim ulicama, utvrdama i impozantnim dvorcima, pružaju posjetiteljima jedinstven uvid u život iz prošlih vremena. Za vas smo izdvojili nekoliko njih koje se svakako isplati posjetiti.

Carcassonne

Carcassonne je krunski dragulj srednjovjekovne arhitekture koji se smjestio na jugu Francuske. Grad je poznat po svojoj veličanstvenoj utvrdi s dvostrukim zidinama, tornjevima i kamenim ulicama. Unutar zidina nalazi se slikoviti stari grad La Cité, koji je UNESCO-ova svjetska baština. Od ostalih znamenitosti možete posjetiti Château Comtal, baziliku Saint-Nazaire i uživati u nevjerojatnim panoramskim pogledima.

Saint-Émilion

Ovaj šarmantni gradić nalazi se u regiji Bordeaux, a poznat je po svojim vinogradima i vinskim podrumima. Saint-Émilion je također na UNESCO-ovoj listi te će vas očarati svojim uličicama, srednjovjekovnom crkvom i impozantnom monolitnom crkvom koja je isklesana u stijeni. Ovo je idealno mjesto za kušanje izvrsnih vina i istraživanje podzemnih dijelova grada.

Sarlat-la-Canéda

U regiji Dordogne je svoje mjesto našao Sarlat-la-Canéda koji izgleda kao da je vrijeme stalo u srednjem vijeku. Gradić je poznat po svojim savršeno očuvanim renesansnim kućama i trgovima. Tržnica koja se održava tri puta tjedno prava je gozba za ljubitelje hrane, a povijesni centar grada nudi pregršt fotogeničnih lokacija.

Eguisheim

Eguisheim je slikovito mjesto na istoku Francuske, poznat po svojim šarenim kućama s cvjetnim ukrasima. Smješten je u srcu vinske regije Alsace te nudi prekrasne poglede na vinograde i planine. Šetnjom kroz uske ulice možete istraživati povijesne znamenitosti i uživati u autentičnoj atmosferi.

Provins

Grad na sjeveru, Provins ima bogatu povijest kao trgovačko i kulturno središte. Njegove srednjovjekovne zidine, kule i dvorci svjedoče o nekadašnjoj važnosti. U okviru UNESCO-ve svjetske baštine, Provins je domaćin srednjovjekovnog festivala, a možete i posjetiti Cesarovu dvoranu, podzemna skloništa i muzeje.

Pérouges

Pérouges je dobro očuvan srednjovjekovni gradić poznat po svojim kamenim ulicama i drvenim kućama. Grad je oaza mira i romantike, idealna za opuštanje i šetnje. Istražite brojne radionice umjetnika, kušajte lokalne delikatese dok se divite arhitekturi ovoga grada.

Svaki od ovih srednjovjekovnih francuskih gradića nosi svoju jedinstvenu priču i šarm. Nude vam priliku zaroniti u prošlost, istražiti povijesne znamenitosti i doživjeti čaroliju srednjovjekovnog doba. Ako želite na put bez brige i obaveze, naši profesionalni vozači spremni su za nove avanture. Prijevoz možete rezervirati na našem webu, a možete nam se i javiti mailom na info@ultrakombitransfer.com ili telefonom na 098 9900 913. Veselimo se putovanju s vama!

 

 

Više iz kategorije

14.
lip
Napisao Ultra kombi transfer

Kako provesti uspješan team building

12.
lip
Napisao Ultra kombi transfer

Poluotok Karpas - netaknuta oaza Cipra

10.
lip
Napisao Ultra kombi transfer

Aktivan odmor u norveškom raju

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Ede Murtića 6, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00