Učitavanje

 

Otvaraju se granice, počeli su letjeti avioni i voziti vlakovi, ali (mora biti negdje ali) uz preporuke i ograničenja. Tako recimo u Austriju možete samo s liječničkom potvrdom starom maksimalno 4 dana da nemate korona virus ili će vas s granice vratiti doma. U Češku možete, ali ako nemate potvrdu da niste zaraženi, morat ćete u karantenu. Kroz Francusku možete proći, ali ne i zadržati se ili se zadržati u karanteni. Ukratko, puno pravila i zahtjeva, a malo opuštanja i odmora. Osim ako ste odmor htjeli provesti u karanteni.

Zaključak je da nam je možda zasad ipak pametnije ne putovati van Hrvatske, osim onima kojima se svidjelo u karanteni. Barem dok se ne ustabili malo cijeli kaos oko korone. Ali (opet taj ali) želimo putovati, fali nam ići vidjeti nešto novo, neko novo iskustvo, neko staro iskustvo koje želimo ponoviti, ma samo da se maknemo iz svakodnevice.

Ako zanemarimo politiku i trenutačno stanje u državi, Hrvatska je stvarno lijepa zemlja. Od nacionalnih parkova, planina i zelenila do mora, otoka i najljepših uvala. Jeste si zamislili sada kako pijete hladnu pivu sa dragim ljudima na nekoj plaži dok vas sunce grije? Ne? Mi jesmo i već planiramo neki kratki izlet do mora.

 

Plitvička jezera

Osim do mora, svratit ćemo i do Plitvičkih jezera. Plitvice su najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj. Danas zauzimaju 300 km2 , a proglašene su nacionalnim parkom još 1949. godine. Najveći dio parka ipak je šuma, dok jezera zauzimaju samo mali postotak koji je ipak dovoljan da nas očara svojom ljepotom. Park nije poseban samo zbog jezera, već i zbog raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta. Tako se na Plitvicama može sresti čak 321 vrsta leptira, iako je većina noćnih, ovi dnevni vam sigurno neće promaknuti. Nećemo vam kvariti iznenađenje, ali jako puno životinja možete sresti putem i nadamo se da nemate problema s kukcima.

Ako vam je promaknulo, do 18.06. je ulaznica za odrasle 90 kn, a nakon toga se diže na 200 kn, pa je naš savjet da iskoristite priliku dok još stignete. I još jedna informacija koja će nekima puno značiti, psima je dozvoljen ulazak na jezera, ali isključivo na povodcu.

 

Za prijevoz vam ponovo stojimo na raspolaganju! Pa skupite ekipu ili familiju i  javite se da organiziramo izlet!

Nemoj te zaboraviti paziti na sebe i druge :)

Više iz kategorije

15.
srp
Napisao Ultra kombi transfer

Kupanje kod susjeda

13.
srp
Napisao Ultra kombi transfer

Albanija po ljeti

11.
srp
Napisao Ultra kombi transfer

Jedan dan u Brnu

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Ede Murtića 6, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00