Učitavanje

Portugal - sunčane zimske destinacije

Zimski odmor na plaži

Koliko god voljeli zimu i snijeg nekada se ipak zaželimo sunca i mora. Vjerujemo da je tako i s vama, ali i da vas ima koji nikako ne volite zimu. Ako tražite zimski odmor sa suncem i višim temperaturama, naš prijedlog je Portugal. Pripremili smo za vas tri destinacije na kojima se nećete smrznuti ove zime, već upijati sunce na nekoj od plaža.

Azori

Oko 1400 km od obale Portugala, smjestilo se devet vulkanskih otoka od kojih je svaki jedinstven i drugačiji. Veliki vulkanski vrhovi s vinogradima, pašnjaci s kravama, geotermalni izvori i džungle s vodopadima, svaka od ovih prirodnih ljepota na drugom otoku. Sa svojim temperaturama u rasponu od 17/18 °C tijekom dana do 11/12 °C noću, ovi europski otoci idealna su zimska sunčana destinacija. Nude nekoliko obiteljskih aktivnosti tijekom zime poput promatranja kitova i dupina. Programi su poučni i prilagođeni djeci kako bi se bolje upoznala s morskim svijetom.  Ako ste dovoljno hrabri, možete se i okupati, prosječna temperatura mora zimi je oko 16°C.

Madeira

Otoci Madeira mogu se pohvaliti da su među najljepšima u Europi u bilo koje doba godine. S dnevnim temperaturama od oko 20°C i noćnim temperaturama nešto iznad 14°C Madeira ima idealnu klimu za ljude koji žele pobjeći od hladne zime i uživati ​​u mnogo toplijoj zimi. Od opuštajućih spa tretmana u luksuznim hotelima do uživanja u prirodi, na Madeiri možete raditi razne stvari. Prošećite glavnim otočkim gradovima i istražite arhitekturu i povijest otoka. Također možete ići promatrati dupine ili jednostavno provoditi vrijeme na plažama, sunčajući se ili družeći se s obitelji; temperatura mora sredinom zime ne ide uglavnom ispod 19°C.

Algarve

Algarve je najjužnija pokrajina Portugala i jedna je od najljepših i glavnih turističkih  odredišta za zimsko sunce. Južna obala Portugala ima više od 300 sunčanih dana godišnje, a kiša je rijetka pojava zimi. Ako tražite zabavu prilagođenu obitelji, možete ići na planinarenje sa svojom djecom ili se kajakom upustiti u azurne vode kako biste istražili zadivljujuću obalu i poznate špilje Benagil. Zahvaljujući ugodnom zimskom vremenu, s dnevnim temperaturama oko 16°C , možete uživati na plaži u jednom od mnogih prekrasnih malih sela. Postoji nekoliko malih muzeja koje možete istražiti ako vam se baš dogodi kišni dan. Vodeni parkovi se zatvaraju sredinom zime, ali i dalje možete uživati ​​u posjetu zoološkom vrtu Crazy World Zoo ili Zoo de Lagos.

 

Više iz kategorije

04.
Sij
Napisao Ultra kombi transfer

Novogodišnje odluke za sve putnike

27.
Pro
Napisao Ultra kombi transfer

Top 5 skijališta u Italiji

23.
Pro
Napisao Ultra kombi transfer

Gdje ići gledati Polarnu svjetlost

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Froudeova ulica 3, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00