Učitavanje

Talijanski brežuljci prekriveni vinoradima s kojih dolaze jedna od najboljih vina na svijetu, srednjovjekovna sela koja ponosno sjede na vrhovima... Toskana je zasigurno jedna od najljepših regija u Italiji. Nudi  ponešto za svakoga – za gurmane, obitelji i ljubitelje vina. Iako su svi djelovi Toskane prekrasni, mi smo odabrali par favorita.

Arezzo

Arezzo se nalazi na razmeđi četiri doline i može se pohvaliti mnoštvom spomenika i muzeja. Nekad važno trgovačko mjesto uništeno je tijekom Drugog svjetskog rata i nudi posjetiteljima priliku da se vrate u povijest. Arezzo je jedan od najbogatijih gradova u Toskani, zbog svoje tradicije u zlatarstvu, a svake se godine tamo održava srednjovjekovni festival.

Siena

Siena je puna umjetničkih bogatstava. Ponosni srednjovjekovni grad-država zbog svog jedinstvenog rasporeda izgleda poput simboličnog kazališta. Istražite one vijugave uličice i  Piazzu del Campo, koji je središte gradskog života. Uživajte u istraživanju muzeja i vinskim turama, istražite dvorane pune freska i visoki toranj Torre del Mangia.

Fosdinovo

Fosdinovo, malo selo na vrhu brda koje gleda na ravnice Luni i Val di Magra, dobro je poznato kao vrata starog povijesnog područja Lunigiana u sjevernoj Toskani. Osim toga, ima i nevjerojatan pogled na Sredozemno more i Alpe. Fosdinovo je također poznato po prekrasnom Dvorcu obitelji Malaspina iz 12. stoljeća. Uživajte u kušanju ukusne tradicionalne hrane i domaćeg vina.

Montepulciano

Srednjovjekovni grad Montepulciano smješten je na 600 metara visokom vapnenačkom grebenu u južnoj Toskani. Ovaj toskanski gradić pravi je skriveni dragulj i jedna je od najbolje čuvanih tajni u Toskani. Grad je prepun skrivenih kutova i šarmantnih trgova. Uživajte u istraživanju njegovih renesansnih palača i drevnih crkvica. Grad je okružen onim divnim dolinama Val d'Orcia i Val di Chiana koje su podjednako poznate po vinu.

Pisa

Pisa je poznata zahvaljujući čuvenom nagnutom tornju. Međutim, u Pisi ima mnogo drugih skrivenih blaga. Jednom kad prijeđete Piazza dei Miracoli, Piazza dei Cavalieri, Borgo Largo i Borgo Stretto, na kraju ćete doći do Lungarna. Jednostavno ćete uživati istražujući neka dražesna mjesta poput prekrasne crkve "Chiesa Della Spina" i muzeja San Matteo.

San Gimignano

San Gimignano, jedan od najljepših brdskih gradića Toskane, dobro je poznat kao srednjovjekovni Manhattan. S kamenim kulama i uskim ulicama, grad je okružen prostranim zelenim krajolikom, ispunjenim vinogradima od kojih se proizvodi svjetski poznato vino Vernaccia. Piazza del Duomo glavni je trg na kojem možete istraživati srednjovjekovne kule.

Monteriggioni

Monteriggioni je još jedan toskanski brdski gradić koji se spominje u Božanskoj komediji Dantea Alighierija. Grad je okružen dobro očuvanim zidinama visokim deset metara s četrnaest kula vidljivih iz daleka. Svake godine u srpnju se tamo održava srednjovjekovni festival koji posjećuju ljudi iz cijeloga svijeta.

Više iz kategorije

20.
svi
Napisao Ultra kombi transfer

Istraživanje Bordeauxa

18.
svi
15.
svi
Napisao Ultra kombi transfer

Glavne atrakcije Rima

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Ede Murtića 6, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00