Učitavanje

Pitate se što možete raditi u Minhenu kada pada snijeg? Uživati! Svaki grad izgleda posebno čarobno kad je pokriven snijegom, bar nama, pa tako i Minhen. Osim toga, zimi ima i manje turista što znači da su i cijene pristupačnije. Mi smo sastavili popis od top 5 aktivnosti koje su nam najprimamljivije za snježno vrijeme, a koje su pročitajte u nastavku.

1. Uživajte u snijegu u parkovima Minhena

Minhen je prilično zelen grad. Parkovi su iza svakog ugla, a prekriveni snijegom izgledaju doista magično. Svakako ne biste trebali propustiti Englische Garten. Za livade prekrivene netaknutim snijegom najbolje je krenuti rano ujutro. Ako imate sreće, jezero Kleinhesseloher usred velikog vrta bit će zaleđeno i moći ćete se po njemu klizati.  Kineski toranj se isplati posjetiti, ali će poznati pivski vrt biti zatvoren. Za vrijeme adventa, ovdje bude i mali romantični božićni sajam.

2. Posjetite jedan od brojnih dvoraca u Minhenu i okolici

Palača Nymphenburg smjestila se 15 minuta vožnje tramvajem od glavnog kolodvora. Oko nje je ogroman park idealan za šetnju po zimskoj idili. Ponekad se vodeni kanal ispred palače zaledi pa mještani kližu po njemu. Ali morat ćete imati svoje klizaljke.

Ako vam je prehladno za biti vani, možete posjetiti i München Residenz u samom srcu Münchena. Impozantna gradska palača izvana nije posebno vrijedna pažnje, ali će vas oduševiti svojom raskošnom unutrašnjošću.

3. Pogledajte zimsku idilu Minhena odozgo

Oko Marienplatza (središnjeg trga) imate dvije opcije da se popnete iznad snijegom prekrivenih krovova Minhena. Prva je gradska vijećnica, ali preporučujemo drugu opciju. Sa zvonika Alter Peter (“stari Petar”) pruža se fantastičan pogled na grad i neogotičku gradsku vijećnicu koju ne vidite ako se popnete na nju.

4. Uživajte u zimskim sportovima

München ima dosta klizališta, a mještani vole uživati ​​u sanjkanju po manjim brdima diljem grada. Najbolji izbor je Olympiapark jer ćete tamo pronaći najbolja brda za sanjkanje. Mnogi mještani također se spuštaju niz brdo usred Englische Gartena kod Monopterosa. Morat ćete ponijeti svoje sanjke, ali ako ih nemate, plastična vreća će poslužiti jednako dobro, ako ne i bolje. Većina velikih klizališta iznajmljuje klizaljke pa se oko toga ne morate brinuti.

5. Pobjegnite od hladnoće u Botaničkom vrtu

München ima jako lijep botanički vrt koji ne želite propustiti. Ogromni staklenici ispunjeni su primjercima iz cijelog svijeta, a imaju i veliku kolekciju kaktusa. Zimi čak imaju i posebnu kućicu za leptire.

Više iz kategorije

15.
srp
Napisao Ultra kombi transfer

Kupanje kod susjeda

13.
srp
Napisao Ultra kombi transfer

Albanija po ljeti

11.
srp
Napisao Ultra kombi transfer

Jedan dan u Brnu

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Ede Murtića 6, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00