Učitavanje

Kupanje po Krku

Iako se ljeto bliži kraju, vrijeme nam lijepo služi. Zima će se opet činiti kao najduža na svijetu pa treba iskoristiti zadnje prilike za kupanje i izležavanje na suncu. Krk je, uz Cres, najveći otok na Jadranskom moru pa tako nudi i najveći izbor plaža za upijanje sunca. Gdje se okupati na Krku pročitajte u nastavku.

Plaža Vela luka

Udaljena 6 kilometara od mjesta Baške, plaža Vela luka dostupna je samo pješke ili brodom. Pješačka staza koja vodi do plaže nalazi se 2 km od mjesta i tamo možete parkirati automobil. Staza ide do 300-tinjak metara u visinu, a zatim se spušta do mora. Dobro je označena, pa se sigurno nećete izgubiti, a putem ćete imati prekrasan pogled na Bašku i susjedne otoke. Možda vam se put čini predug da bi se odlučili, ali na kraju tog puta vas čeka prekrasna uvala duga 1800 metara. Ljeti na plaži radi konoba Vela Luka u kojoj možete pojesti finu papicu nakon dugog puta do plaže.

Zlatna plaža ili Golden Bay

Zlatna plaža dobila je ime po liticama zlatne boje koje ju okružuju. Smjestila se na pola puta između Punta i Stare Baške. Do nje se može doći samo brodom, no ako imate priliku, svakako bi ju trebali iskoristiti. Na plaži nema nikakvih turističkih sadržaja te je zbog toga idealna za uživanje u miru, tišini i ljepoti.

Potovošće

Proglašena jednom od 100 najljepših plaža u Hrvatskoj, plaža Potovošće zasigurno je među najljepšima na Krku. Smjestila se 3 km od Vrbnika, a dostupna je i automobilom kojeg možete ostaviti na parkingu. Ova šljunčana plaža nudi ležaljke i suncobrane za najam, a osvježenje, osim u moru, možete potražiti i u beach baru. Idealna je za obitelji s djecom, ali i za one željne prirode i čistog mora.

Oprna

Plaža Oprna se smjestila u predivnom zaljevu blizu Stare baške i jedna je od najljepših, ali i teško pristupačnih. Lakši način dolaska do plaže je brod, a ako se odlučite pješke uputiti prema njoj (automobil morate ostaviti na glavnoj cesti), morate se spustiti niz liticu po uskim stazama. Iako je put težak, jednom kad se spustite, nećete sigurno požaliti. Na plaži možete unajmiti ležaljke i suncobrane, ali i kajak ili pedalinu. Na plaži postoji i maleni beach bar u kojem možete potražiti osvježenje.

Sveti Marak

Jedna od rijetkih isključivo pješčanih plaža na otoku Krku je plaža Sveti Marek. Osim što je pješčana, lako je i dostupna. Smjestila se 15-ak minuta vožnje od centra Vrbnika. U blizini plaže se nalazi veliki parking što ovu plažu čini odličnom za roditelje s djecom. Osim sadržaja za najmanje, plaža nudi i nekoliko beach barova za pijuckanje koktela s pogledom na more.

Miramare

Glavna plaža Njivica je Miramare, od koje se južno proteže pojas mali plaža i uvala povezanih stazom. Miramare se može pohvaliti Plavom zastavom, ali i nizom različitih sadržaja. Osim izležavanja na plaži, možete se pozabaviti raznim vodenim sportovima poput parasailinga. Osim bogate ponude, plaža je prilagođena invalidima i svim ostalima s poteškoćama u kretanju.

Uvala Soline

Uvala Soline je svoju popularnost stekla ljekovitim blatom, pa se nemojte čuditi kada vidite ljude prekrivene blatom od glave do pete. Upravo zbog ljekovitog blata, ima svoje vjerne posjetitelje, ali plažu vole i obitelji s djecom. Uz blato, specifičnost ove plaže je plitkost mora, možete šetati i do 100 metara od plaže, a voda će vam i dalje biti do koljena.

Osim ovih par navedenih, Krk nudi oko 60 plaža. Neke su lako dostupne, do nekih ćete se namučiti da bi došli. Na nekima ima turističkih sadržaja, a neke nude mir, tišinu i netaknutu prirodu. Uz toliki izbor sigurno ćete pronaći nešto za sebe i iskoristiti priliku kuju nudi bablje ljeto.

 

Više iz kategorije

04.
Sij
Napisao Ultra kombi transfer

Novogodišnje odluke za sve putnike

27.
Pro
Napisao Ultra kombi transfer

Top 5 skijališta u Italiji

23.
Pro
Napisao Ultra kombi transfer

Gdje ići gledati Polarnu svjetlost

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Froudeova ulica 3, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00