Učitavanje

Netaknuta priroda, sjajne plaže, zapanjujući podvodni svijet, zanimljiva povijest i izvrsna domaća kuhinja, Vis nudi za svakoga ponešto. Sastoji se od dva grada, Visa na istoku i Komiže na zapadu, a obala je prošarana plažama, špiljama i uvalama. Ako vas ovo već nije potaknulo na razmišljanje, pripremili smo nekoliko aktivnosti koje će vam uljepšati boravak na ovom prekrasnom otoku.

Posjetite legendarnu plažu Stiniva

Nagrađena kao najbolja plaža u Europi 2016. godine, Stiniva je poznata kao najljepša plaža na otoku Visu. Sama plaža zapravo je prilično mala, ali zbog jedinstvene pozicije ju svakako morate posjetiti. Stiniva se nalazi u uskom zaljevu okruženom strmim liticama visokim 35 metara. Do plaže je moguće doći samo pješice ili brodom. Ako krećete pješice, pripremite se na avanturu za koju će vam definitivno trebati tenisice. S obzirom na popularnost ove plaže, gužva je gotovo zagarantirana.

Istražite Komižu

Nekada prvenstveno ribarsko selo, a danas šarmantni grad Komiža osvojit će vas svojim kamenim ulicama i kućama iz 17. i 18. stoljeća. Od ostatka otoka ju odvaja planina Hum koja se strmo spušta do zaljeva. Luka je smještena u središtu grada, a koristi se još od 12. stoljeća. Komiža je tipično mediteransko mjesto koje je zbog svoje klime ugodno i tijekom zimskih mjeseci.

Popnite se na Hum

Smješten na 587 metara nadmorske visine, Hum je najviša planina na otoku Visu. Staza počinje na rivi u Komiži, a put do gore dugačak je 3,8 km. Ovisno o tempu, za otprilike sat vremena ste gore. Na vrhu vas čeka mala crkva Svetog Duha i veličanstven pogled na otvoreno more, obližnje otočiće i Komiški zaljev.

Uživajte u sportskim aktivnostima na plaži Stončica

Plaža Stončica nalazi se u istoimenom naselju koje pripada gradu Visu. Ova pješčana uvala idealna je za obitelji s djecom, ali i sportove u plićaku jer čak i 30 metara od obale razina mora dođe tek do struka. Osim picigina, možete zaigrati i odbojku na pijesku, a kad postane prevruće, zaronite u kristalno čisto more. Do plaže možete doći autom do parkirališta pa pješačkom stazom za samo par minuta hoda. Osvježenje ili gurmanske specijalitete možete potražiti u restoranu na plaži

Pridružite se Vojnoj turi po otoku

Burna povijest Visa pretvorena je u uzbudljivu avanturu i putovanje u neko drugo doba. Bunkeri i podzemni tuneli, ostaci topova i napuštena skladišta, samo su dio ove Millitary ture. Jedan od najpoznatijih dijelova ture je raketna baza Stupišće, ali i Titov bunker te vojni tunel Vela glava. Tura traje oko 3 i pol sata, a završava degustacijom domaćih proizvoda i posjetom vinskom podrumu koji se smjestio u jednom od vojnih objekata.

Prošećite Visom

Vis je čak jedno kratko vrijeme bio država koja je udomila stanovnike iz cijele Europe što se čuje i u njegovom govoru. S obzirom na dugu povijest, grad je ispunjen spomenicima i sakralnim objektima koji vas izgledom vraćaju u prošlost. Jednostavnost življenja, pa čak i u špici sezone, je ono što čini grad Vis posebnim. Doživljaju pridonose i plaže na kojima možete upijati sunce ili uživati u hladu tamarisa.

Posjetite mjesta snimanja filma Mamma Mia

Nastavak hollywoodskog hita Mamma Mia sniman je na Visu 2017. godine. Osim u gradu Visu, odnosno u luci i kod crkve sv. Jeronima, film se snimao i u Komiži, na plaži Srebrna te uvalama Barjoška i Barjaci, ali i u gore spomenutoj uvali Stiniva. Snimanje je trajalo 24 dana, a Vis je oduševio i glumce i producente ovog hollywoodskog blockbustera.

 

Više iz kategorije

23.
tra
Napisao Ultra kombi transfer

Skriveni grčki dragulji

21.
tra
Napisao Ultra kombi transfer

Čarobna pokrajina Lecce

18.
tra
Napisao Ultra kombi transfer

Putovanje kao terapija

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Ede Murtića 6, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00