Učitavanje

Jeste li ikada sanjali da nađete mjesto gdje automobili nisu opcija? Gdje je sve zeleno, puno cvijeća, a zrak miriši na prirodu? Ne morate više sanjati, pronašli smo jedno takvo mjesto! Osjećat ćete se kao da ste u bajci.

Smješten unutar prirodnog rezervata De Wieden, u nizozemskoj provinciji Overijssel, Giethoorn je malo nizozemsko selo koje možete istražiti samo pješice ili brodom. Za potpuni doživljaj predlažemo da planirate posjet u proljeće, kada sve procvjeta, a selom se proširi miris šarenog cvijeća.

Giethoorn je 1230. godine osnovala protestantska vjerska skupina Flagellants, čiji su se članovi, da bi izbjegli progon, odlučili skloniti na ovo područje koje se uglavnom koristilo za trgovinu tresetom. Jednom kad su se naselili, počeli su graditi gustu mrežu kanala, što znači da su upravo oni zaslužni za današnji izgled ovog bajkovitog sela.

Ova nizozemska Venecija ima preko 180 malih mostova, a u njoj živi oko 2600 ljudi. Za razliku od drugih turističkih mjesta, Giethoorn je ostao vjeran svojoj tradiciji... i dalje je tiho, mirno i zeleno mjesto. Savršeno mjesto za isključiti se iz svijeta i detoksikaciju od svega digitalnog.

Kao i u mnogim drugim gradovima u Nizozemskoj, u Giethoornu također možete unajmiti brod ili kupiti kartu za krstarenje kanalima. Mnogo je lokalnih tvrtki koje nude različita krstarenja, na vama je da odaberete ponudu koja vam se najviše sviđa. Ako se odlučite samo prošetati ovim bajkovitim selom, uživati ​​u svom danu i opustiti se, glavna ruta koju možete odabrati je Binnenpad. Ovo je najšarenija i najfotogeničnija ulica s preslatkim kućicama i vrtovima.

Selo je vrlo malo, ali svejedno ima nekoliko lijepih restorana u kojima možete nešto pojesti, uglavnom na Binnenpadu. U slučaju da želite prespavati, u blizini Binnenpada nalazi se zaista maleni hotel (14 soba), Hotel Giethoorn. S obzirom na mali kapacitet, možda je najbolje unaprijed rezervirati smještaj jer ćete se sigurno htjeti zadržati tamo.

Do sela možete doći autom ili busom, ali dalje ćete morati pješke. Uvijek je dobro zapamtiti da trebate poštovati lokalno stanovništvo: nemojte smetati i šetati po tuđem dvorištu samo da bi uhvatili super fotku koliko god se teško suzdržati.

Više iz kategorije

20.
svi
Napisao Ultra kombi transfer

Istraživanje Bordeauxa

18.
svi
15.
svi
Napisao Ultra kombi transfer

Glavne atrakcije Rima

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Ede Murtića 6, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00