Učitavanje

Gdje ići gledati Polarnu svjetlost

5 najboljih europskih gradova koje možete posjetiti zimi da biste vidjeli Polarnu svjetlost

Gdje možete vidjeti polarnu svjetlost u Europi? Kratak odgovor je sjeverno od arktičkog kruga i idealno ne blizu mora na mjestu gdje nema svjetlosnog zagađenja, iako nikada ne možete biti 100% sigurni da ćete ju vidjeti.  Ipak, ovih 5 europskih gradova se naširoko smatra najboljim europskim gradovima koje treba posjetiti zimi da biste vidjeli polarnu svjetlost. Mnogi od ovih gradova nude večernje/noćne izlete za lov na polarnu svjetlost.

Abisko, Švedska

Abisko u Švedskoj brzo postaje jedno od najboljih lokacija na svijetu za vidjeti polarnu svjetlost. Planine i lokalna klima stvaraju savršene uvjete, s iznenađujuće velikim brojem vedrih noći. Temperature u Švedskoj često su blaže nego što očekujete, zahvaljujući Golfskoj struji. Čini se da to ima dobar učinak na Auroru - Abisko ima jedan od najvećih 'omjera vidljivosti' polarne svjetlosti na svijetu. Abisku je teško pristupiti, a letovi idu do obližnje Kirune, a onda morate na vlak ili autobus na sjever do Abiska. Udaljenost povećava izglede za uočavanje polarnog svjetla, pa se isplati pomučiti.

Reykjavik, Island

Reykjavik je jedan od najpopularnijih gradova u Europi za lovce na Auroru - uglavnom zato što u blizini ima mnogo drugih stvari koje možete vidjeti. Možete uživati ​​u gradu Reykjaviku, s njegovim prekrasnim kućama, baštinom i kafićima, ali u blizini se nalaze i mnoge poznate atrakcije, kao što su grijani izvori Plave lagune, ledenjaci, slapovi i još mnogo toga! Naravno, da biste zaista mogli vidjeti ljepotu Aurore u punom sjaju, svakako se udaljite od gradskih svjetala.

Tromso, Norveška

U Norveškoj ima toliko mjesta koja oduzimaju dah da je nemoguće odabrati omiljeno. Sam Tromso ima mnogo barova, kafića i hotela, kao i nekoliko zimskih aktivnosti u kojima možete uživati. Samo pripazite na cijene - sjeverna Norveška je čak skuplja od južne, posebno kad su hrana i piće u pitanju. Tromso svakog siječnja održava Northern Lights Festival, koji je pun glazbe i zabave, pa preporučujemo putovanje u tom razdoblju.

Rovaniemi, Finska

Mnogi ljudi znaju za Rovaniemi u Finskoj kao dom Djeda Mraza, a stotine pretjerano uzbuđene djece svake godine dolazi na letove Djeda Mraza kako bi mu rekli sve svoje želje. No Rovaniemi je puno više od toga. Postoje hoteli za odrasle u kojima možete uživati ​​u promatranju zvijezda i polarne svjetlosti, kao i u obilascima i fotografiranju divljih životinja.

Kiruna, Švedska

Kiruna je mjesto u kojem se mnogi zaustavljaju na putu do Abiska, ali samo po sebi ima puno toga za ponuditi. Također nudi obilaske poput vožnje na električnim sanjkama, što je tih i čaroban način za uživanje u prirodi i lovu na polarnu svjetlost.

 

Više iz kategorije

04.
Sij
Napisao Ultra kombi transfer

Novogodišnje odluke za sve putnike

27.
Pro
Napisao Ultra kombi transfer

Top 5 skijališta u Italiji

19.
Pro
Napisao Ultra kombi transfer

Portugal - sunčane zimske destinacije

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Froudeova ulica 3, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00