Učitavanje

Cochem - njemački gradić iz bajke

Mali gradić u kojem ćete se osjećati kao u bajci

Ako tražite neke male gradove u Njemačkoj koji izgledaju kao da su ispali iz bajke, spakirajte kofere i krenite u Cochem! Sigurno nećete požaliti.

Cochem se nalazi u okrugu Cochem-Zell i s nešto više od 5000 stanovnika, najveći je u tom području. Sam grad se smjestio na obronku doline Moselle i nalazi se pored zavojite rijeke i definitivno je jedan od najljepših gradića u Njemačkoj

Što vidjeti u Cochemu

Nijedan popis ne bi bio potpun bez Reichsburg Cochema, dvorca na vrhu brda. Gdje god se u gradu nalazili, šanse da ne vidite dvorac su skoro pa nikakve. Povijest ovog dvorca seže sve do 12. stoljeća, čak je dugi niz godina bio u ruševinama. 1868. godine ga je kupio berlinski biznismen koji ga je obnovio i dao mu današnji bajkoviti izgled. Obilazak dvorca s vodičem potrajat će oko 40 minuta, predstavljajući tapiserije, fine drvene obloge, namještaj u stilu Luja XIV, barokne slike, vitraje i oklope.

Nakon posjete dvorcu, provedite vrijeme lutajući ulicama šarmantnog starog grada Cochema. Uske uličice i životopisne kućice upotpunit će doživljaj ovog malog gradića. Preživjelo je i puno gradskih zidina, uključujući tri od četiri vrata iz 14. stoljeća, što svjedoči o bogatoj prošlosti kada je Cochem bio carsko imanje. Najveća od troje sačuvanih vrata sagrađena su 1332. godine na sjevernom ulazu u grad. S pričvršćenom stražarskom kućicom, kontrolirala su put u grad duž doline Endert.

Pored gornjeg dijela starog grada, šetnica uz obalu rijeke širi se u park, a neposredno prije mosta Skagerrak-Brücke, pored rive za turističke brodove, možete uživati u pogledu na dvorac. Sam most je još jedno izvrsno mjesto za upijanje ljepote ovog gradića. Ako ste raspoloženi za piknik, na lijevoj obali rijeke travnjaci su posebno široki, taman stvoreni za odmaranje.

Ako Cochem posjetite od sredine ožujka do studenog, tada imate priliku voziti se žičarom Cochem Sesselbahn, od donje stanice u dolini Endert do vidikovca Pinnerkreuz. Odavdje ćete moći vidjeti dio rijeke Moselle, uključujući riječnu petlju, što je prilično spektakularan pogled. Nakon što Na vidikovcu se možete se opustiti u kafiću ili prošetati po nekim od vinograda po kojima je Cochem tako poznat.

Na kraju, počastite se jednim mini krstarenjem rijekom. Ovo je sjajan način da vidite Cochem i pružit će vam jedinstveni pogled na grad. S broda možete vidjeti ne samo grad već i dvorac koji se nalazi iznad njega kao i slikovitu dolinu koja okružuje Cochem.

Više iz kategorije

04.
Sij
Napisao Ultra kombi transfer

Novogodišnje odluke za sve putnike

27.
Pro
Napisao Ultra kombi transfer

Top 5 skijališta u Italiji

23.
Pro
Napisao Ultra kombi transfer

Gdje ići gledati Polarnu svjetlost

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Froudeova ulica 3, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00