Učitavanje

Nizozemski božićni sajmovi jedni su od najautentičnijih božićnih sajmova u Europi, gdje ćete sigurno uživati u blagdanskoj atmosferi uz ispijanje kuhanog vina i razgledavanje božićnih ukrasa. Sastavili smo popis najzanimljivijih božićnih sajmova u Nizozemskoj kako bismo vam pomogli odabrati savršeno mjesto za ovogodišnje adventanje.

Dordrecht (15. – 31. prosinca 2023.)

Dordrecht je domaćin jednog od najvećih božićnih sajmova u Nizozemskoj. Sajam se održava u povijesnom središtu grada i sastoji se od više od 200 štandova. Štandovi nude bogatu ponudu privlačnih božićnih poklona koji, uz raznovrsne ukusne tople poslastice, živu glazbu i veličanstvenu stazu za klizanje, stvaraju savršeno božićno iskustvo u središtu grada Dordrechta. Božićni sajam ima rutu dulju od 2,5 km i vodi vas kroz prekrasni povijesni centar grada i unutarnje luke. Zanimljive točke su srednjovjekovna crkva, s pravim zimskim vrtom i božićnim kazalištem, autentični Groenmarkt te najduža nizozemska ulica za šoping, Voorstraat.

Deventer (16. – 17. prosinca 2023.)

Deventer je još jedan grad poznat po svom božićnom sajmu. S više od 950 likova iz knjiga Charlesa Dickensa, Festival Dickens (Dickens Festijn) vodi vas u prošlost, točnije u atmosferu 19. stoljeća. Festival je svakako poseban, a uključuje i božićni sajam u i oko Grote Kerk, službeno crkve sv. Lebuinusa. Ondje možete prošetati kroz brojne štandove koji prodaju vesele božićne igračke, ukrase, odjeću i ručne radove. Na unutarnjoj terasi možete kušati ukusne grickalice i napitke. Festival je otvoren svakodnevno od 11 sati do 18 sati.

Maastricht ( 30. studenog – 31. prosinca 2023.)

Oko Božića, Maastricht postaje prava zimska bajka, s toplim ozračjem i tisućama svjetlećih lampica duž ulica. Božićni sajam u Maastrichtu, koji se održava na povijesnim trgovima grada, je sajam koji svaki ljubitelj Božića treba posjetiti barem jednom u životu. Na sajmu ćete pronaći različite štandove s rukotvorinama, poklonima i lokalnim delicijama. Osim toga, možete uživati uživati u klizanju, živoj glazbi i panoramskom kotaču s prekrasnim pogledima na grad.

Valkenburg (17. studenog – 31. prosinca 2023.)

Valkenburg je poznat po jedinstvenom božićnom sajmu koji se održava u špiljama, ali cijeli se grad pretvara u pravu božićnu bajku tijekom adventa. Gradsku špilju u Valkenburgu pretvaraju u najveći podzemni božićni sajam u Europi (Kerstmarkt Gemeentegrot) tijekom blagdanske sezone. Njezine svečano ukrašene hodnike krase stotine malih svjetala i štandova s božićnim poklonima za vaše najmilije. Božićni sajam u Velvet Caveu (Kerstmarkt Fluweelengrot) smješten je ispod ruševina dvorca Valkenburg i sadrži preko 50 izvanredno ukrašenih štandova uz povijesne crteže ugljena na zidovima. Možete se počastiti raznim božićnim grickalicama i napicima kako biste potpuno okusili duh Božića.

Den Haag (7. – 23. prosinca 2023.)

Royal Christmas Fair nalazi se na popisu najboljih božićnih sajmova u Nizozemskoj. Povijesni centar Haaga pretvara se u čarobnu zemlju s 110 božićnih kućica, tisućama blještavih lampica, božićnim pjesmama i brojnim šalicama kuhana vina. Lange Voorhout ispunjen je raznim štandovima koji nude ukusne grickalice i napitke. Postoje tri ulaza na ovaj sajam: Kloosterkerk, američko veleposlanstvo i hotel Des Indes. Možete tamo doći svaki dan od 12 do 21 sat. Kraljevski božićni sajam u Den Haagu jedan je od najvećih u Nizozemskoj pa ako odaberete njega, sigurno nećete požaliti.

Ovo je samo dio božične ponude Nizozemske, ali znamo da što god odabrali, bit će čarobno iskustvo. Za prijevoz kao i inače, stojimo na raspolaganju. Javite nam se na mail info@ultrakombitransfer.com ili telefonom na 098 9900 913. Vidimo se na putu!

Više iz kategorije

21.
Vel
Napisao Ultra kombi transfer

Skriveni Biser Kiklada - Amorgos

19.
Vel
Napisao Ultra kombi transfer

Šetnja kroz povijest - Mont Saint-Michel

16.
Vel
Napisao Ultra kombi transfer

Veličanstveni Dvorci Njemačke

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Ede Murtića 6, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00