Učitavanje

7 razloga za posjetiti Opatiju

Hrvatska ljepotica od koje je sve krenulo

Ljeto nas još uvijek prati pa zašto ne bi to iskoristili i skoknuli koji dan do mora. Svi već znamo da Hrvatska živi od turizma pa smo danas odabrali mjesto gdje je sve krenulo. To je prvi razlog za posjetiti Opatiju, ali mi smo ih našli još 6!

Početak hrvatskog turizma

Opatiju ne nazivaju bez razloga ‘Domom hrvatskog turizma’. Izgradnjom hotela Kvarner 1884. godine buknuo je hrvatski turizam, a od tada samo napreduje na bolje. Opatija je puna kultnih hotela koji su prepuni povijesti, uključujući i mjesto gdje je sve počelo.

Romantične šetnje

Ako tražite mjesto za romantiku, Opatija je idealna lokacija. Šetnja uz more i zalazak sunca garantiraju romantiku. Šetnja od Voloskog do Lovrana od 12 kilometara možda bi bila previše, ali vrijedi provjeriti svaki centimetar.

Fina morska hrana

Opatija je dom nekih od najljepših restorana u cijeloj regiji. Mediteranska hrana je dominantna, iako ćete pronaći više nego dovoljno varijacija da udovoljite i najizbirljivijima. Ako tražite dobre morske plodove, Opatija ih ima i previše.

Šetalište slavnih

Malo je vjerojatno da ćete moći dodati svoje ime na popis (osim ako slučajno niste postigli nešto zaista spektakularno), ali šetnja opatijskim Šetalištem slavnih otkriva nevjerojatnu povijest. Hrvatska je mala, ali ova šetnica legendi jasno izražava njezin doprinos čovječanstvu.

Muzej hrvatskog turizma

Turizam je glavna industrija Hrvatske u 21. stoljeću i po tome nas najčešće znaju u svijetu. Priča o turizmu u Hrvatskoj stručno je izložena u opatijskom Muzeju hrvatskog turizma, smještenom u slavnoj Villi Angiolini.

Djevojka s galebom

Ovo je jedan od velikih tragičnih simbola obale, sagrađen nakon smrti Arthura Kesselstadta 1891. Njegova obitelj, shrvana od boli, postavila je na stijenu uz more skulpturu „ Madonna del Mare“ da bdije nad njegovom dušom. Kada su ju prebacili u Muzej turizma na njezino mjesto došla je Djevojka s galebom koja i danas elegantno stoji na obali i dočekuje nove goste.

Mir i opuštanje u wellness centrima

Opatijska rivijera je prepuna wellness centara koji čekaju da okrijepe umorne i iscrpljene. Lječilišta su među najstarijim u Hrvatskoj, uz okrepljujuće saune, opuštajuće jacuzzije i intenzivne masaže. Nema boljeg mjesta za regeneraciju od Opatije i okolice.

 

Treba li vam još koji razlog za uživanje u Opatiji? Nama je i jedan bio dovoljan!

Više iz kategorije

04.
Sij
Napisao Ultra kombi transfer

Novogodišnje odluke za sve putnike

27.
Pro
Napisao Ultra kombi transfer

Top 5 skijališta u Italiji

23.
Pro
Napisao Ultra kombi transfer

Gdje ići gledati Polarnu svjetlost

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Froudeova ulica 3, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00