Učitavanje

Priprema je pola posla, to već svi znamo. Planirati putovanje je gušt koji si ne želimo uskratiti. Ali doživljaji koje ne planiramo nekada ispadnu najbolji dio putovanja. Prava avantura počinje tek kada zaboravite sve planove i upustite se u nepoznato. Nemojte nas krivo shvatiti, mi isto planiramo, ali uvijek ostavimo prostora za nešto drugačije i neplanirano. Opustite se i istražite grad i sve što vam može pružiti.

 

Tražite mještane za savjet

Svaka destinacija ima atrakcije koje ne smijete zaobići. Informacije o njima ćete uvijek naći na internetu ili u brošurama. Svaka destinacija ima i manje poznate, ali jednako zanimljive dijelove za koje možete saznati na drugačiji način. Tko može biti bolji izvor informacija od ljudi koji tamo žive? Osim što ćete saznati korisne informacije, imate priliku i upoznati različite ljude. To vam dođe kao 1+1 gratis.

 

Koristite javni prijevoz

Osim što je najjeftiniji način kretanja po gradu (ako izuzmemo pješačenje), odlična je prilika za razgledati grad. Pogotovo ako putujete u zimskim mjesecima i vani je hladno. Javni prijevoz će vas zagrijati, a grad ćete doživjeti iz potpuno drugačijeg kuta.

 

Posjetite lokalne trgovine i tržnice

Magneti za frižider lijepo izgledaju, ali ih s vremenom prestanete doživljavati. Putovanje je savršena prilika da kupite predmete koji će vas svakim korištenjem podsjetiti na avanturu koju ste prošli. Prošećite se po tržnici i pronađite sitnice koje ćete cijeniti godinama.

 

Pospremite kartu grada

S pametnim telefonima danas se teško izgubiti. U puno situacija GPS će nam savršeno poslužiti i uštedjeti nam živce i vrijeme. Ako imate vremena, pospremite svog pametnog pomoćnika u torbu i krenite. Nije bitno u kojem smjeru, malo lijevo, malo desno, uđite u ulicu koja vam se više sviđa. Sigurni smo da ćete pronaći mjesta koja niste očekivali i doživjeti grad drugačije.

 

Budite spontani

Koliko god je dobro isplanirati putovanje, dobro je ostaviti i prostora za spontanost. Ne morate imati plan za svaku minutu. Putovanje je prilika i da upoznate sebe, ali ako se držite svoje zone komfora, propustit ćete tu priliku. Trenutci koji nam se urežu u pamćenje su uglavnom oni koji su bili spontani i neočekivani.

 

Probajte lokalne specijalitete

Svi mi imamo neke sastojke koje ne volimo. Možda smo ih probali jednom, možda više puta u različitim kombinacijama. Ali možda je baš kombinaciju u nekom lokalnom jelu savršena, a to ne možete znati dok ne probate.

Više iz kategorije

15.
srp
Napisao Ultra kombi transfer

Kupanje kod susjeda

13.
srp
Napisao Ultra kombi transfer

Albanija po ljeti

11.
srp
Napisao Ultra kombi transfer

Jedan dan u Brnu

Pitanja? Komentari? Nedoumice? Javite nam se!

  • Ultra Media Mass j.d.o.o.
  • Adresa: Ede Murtića 6, Zagreb
  • Kontakt: +385 (98) 9900 - 913
  • E mail: info@ultrakombitransfer.com
  • Radno vrijeme: 00:00-24:00